my great happy new year;-))


i just wanna wish you:-))happy 2010,
HOPE it will be a great year,for you guyss,,!

AZAM tahun ini;-))
-study hard
-be more strong
-be a nice student
-fulfill prayers
-no need to find love
-be a good freind with others
-eliminate the lazynes
-be the great,not the best


la,la,la,la....i hope,i will>33.hehe~

full of miss;-))




omg!!i miss this momentt a lot and a lot,.!
i miss to be this form 3 girl,,haha>33
i will never forget this time,,
i miss you dearry bestfreinds,,
i love you so muchhies smk pu(1),,
mwahxxxxxxxx>33

yeahhh,,;-))

haha,,todayyy,,omg!trulyy scared before nak ambil result tuhh.clumsyy gylee td,,haha,,uhh.memang debaran betul,haha.finally i got quite okayy and okayy result laa,,thank godd.buttt,,raziq lebihh ny,,unfairr!haha,,hmmm..jelous betul..well.my result still same with my bestfreind;-)NUR IZZAH SYAHIRAH.huhu.syg youu laa beyb!hm..next yearr one school okayy?yeahhh!huh,,now,i feel more.more.more relaxx than before,,huhh.after thiss,,going to outinggg laaa!i can't waitt ouhhh.by the way,,its just like a dream,,!next year going to sixteenn,,!errrrr...tak nakk laaa!i will really.really.really miss this momentt.anywayy,,CONGRATULATIONS  for all high achiever too,,!being form 3 students is the BESTTTTTT okayy;-))

omg!its TRUE;-)by hakim,,

Mr. Haz Online Now!

Dec 19, 2009 2:22 AM

copy from myspace sya[NOVA]'s comments board;-)
he said i am;-)

* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja

ni ko pnya adntT ko yg aq cba tke je btul ke x itu nnT ko bg thu aq blik...
Comment Back - Send Message - Block User - Delete My Comment - Mark as Spam

thank you!


it is just some thanksgiving from aunty ieda,ibu irfan,,
just have a cheese cake!tengs aunty,,i loveydd!



yeah,,just have a guess..
who is he?
my bf?noee laaah!huhu
he's nuaeem irfan.
he's my adopted brother.
mama take care of him since he was baby;-))
and now,,when he's 3 years old,,
he's no longer with my family;-((
sygs dek fan,,i will miss you okay;-)
i love youu!

my sweet heart,SEIN;-)




given name;-))mokhsein,,quite unic right?
my bestfreind ever!just for some addition,,
we become freinds since we are standard two
and until now,,we still the same,,haha!
i still remembered you laa sein,,how come i can forgot
my lovely 'salted fish' is it?haahaa,,
the cute notebook one,,
is my 12 years old birthday present,,
i still keep it okay?!haha.he's giving me
such a wonderfull surprise,,!
i still remembered it.you just said
that the thing just from
terengganu is it?but i like it!
you must be shocked is it?

thanxx yaaa.because being my pearll,,!best word to you;-)
i love you so much BESTfreind,,,
miss you laaa!frens forever!

this is unfair to me!

im nop perfect.that is my point.
those who hurts me,,
then..its okay for 'mila eyka'.
but inside,its kinda big hurt.

no one know,,
how i get this bad feeling.
no one know,,
how i face it alone,
no one know,,
im sick here,,
no one know,
im dying!

and no one know,,
everyday i cry for this.
beyond my smile,,
hidden of a thousand ill.

i need my happiness back,
please dont take it from my life,
if i have ever hurting youu,,
im sorry and its better if youu
just leaving me,,!

deary BESTfreind,
i try to show the best for you,,
but i if i did wrong to youu guyss,,
im sorry.that's mean,
i cant be the best.

syazana;-)im sorry sygs.
you can only know my life,,
but u cant ever feel it.
youu can advice me,,yeah.i know that,
but..im useless is it?

everyone get me wrong,
whyy??
please,,dont do that.
i still have my honour.
i stiil have my feeling.
you can say anything about me,
but please dont ever judge me!

please guyyysssssss!
im in a big stressed.
please dont hurt me anymore.
its stop until here.

i cant be strong!but i really.really.really
need my life back!

Kejayaan atau kegagalan??

pengawas tu pelik je tengo kitorang,,mcm dh dpt result pulak,,huhu
wahh,,base on the tittle,,siyess je kan,,huhu.of coss laa,,
pic ny kitorang capture sebelum buat kertas terakhir,,
geography laa.mmg kenangan la nyh!
muka semua happy jew,,haha.yewlaa,,
dah merdeka laa dorang cakap,,tapi bile keluar result nanti
macam nie ke muka kitorang nanti?mestilahh,,
takkan berubah kowt kan,,haha,i mean,,adakah kitorang
akan happy mcm ny?hm..itulah yang menjadi persoalannya,,
harap-harap macam tu laa,,insya_allah..by the way,,
kitorang semua memang tengah takut nih,,huhu.
makan pun dah tak selera..tapi aeni tak kowt,,haha!
pika,,sempat lagi mila kutuk aeni,,huhu!
mila doakan korang dapat keputusan yang the best,okay?!
we are the best,,yeah!

i will be missing you;-)

im so sure,i will be missing this day.tengs for create some sweet memory in my life.knowing you from 2007 is the best moment in my life.library is the meet point of us.stay remember that okay,,you are great actually.good luck in the future.i will always support you laa.please dont break this relationship.you just like my own brother!hope will see you soon!and pray for my success okay?!
i will be missing you;-)abang adam,,

kenangan terindah,,

duit kertas seringgit ni kitorang
koyak untuk empat orang.

kitorang memang sahabat baik
dari darjah 2 lagi.

kitorang koyakkan duit ny time
darjah enam dulu.
ni kira mcm
tanda persahabatan kitorang laa.
mila still simpan smpai sekarang.
sme laa mcm diorang.
kitorang akn smbungkan balik ble kitorang
jumpa balek nanti.sweet kan?kan?hehe~
pemegang separuh duit ini yg lain ialah
-izzah,syiera,hazwina.
yang ini pula,,mila simpan separuh daripada
duit kertas ini.separuh lagi ada pada
seseorang.tapi seseorang itu bukan
seseorang lagi bagi mila.awak
tak perlu tawu siapa.
haahaa!ok lah,,dy kawan
baik mila dulu.mila tak tau laa

klu dy simpan lagi ke tidak.but,,mila still keep
duit ini lagi,,sebab memang susah nk
lupakan kenangan kan?
separuh duit ini ada pada syazana.
mila bagi dia time dia nk pindah kat
johor dulu.but now,she dah pindah sini.
tapi still tak sempat nk smbung kn lagi.
by the way,,dia pun ada bagi sebentuk cincin
kat mila..tengs okay?!miss you baby!

EYHAN,,i will have this soon,haha!


eyhan,,can you buy this for me??
you are not 'stingy' type kn?haha!
buzzz!p/s;-)izah jgn jelesh.eyhan
nk belikan sya,eyhan boleh kan?kan?hehe!

OST puisi ketika cinta bertasbih;-)


menurut kamu,,cinta itu apa sih?
menurut saya,,cinta itu;-)


Cinta adalah
kekuatan yang mampu,,
mengubah duri jadi mawar,,

mengubah cuka jadi anggur,,
mengubah sedih jadi riang,,
mengubah amarah jadi ramah,,
mengubah musibah jadi muhibah.
itulah cinta.

Sekalipun cinta telah ku uraikan,,
dan ku jelaskan panjang lebar,,
namun jika cinta ku datangi,,
aku jadi malu pada keteranganku sendiri.

Meskipun lidahku telah mampu menguraikan,,
namun tanpa lidah,,
cinta ternyata lebih terang,,
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya.

Kata-kata pecah berkeping-keping,,
begitu sampai kepada cinta.

Dalam menguraikan cinta,,
akal terbaring tak berdaya,,
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur,,
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan.

-mila just copy from the trailer-

hm,,by the way,mila sangat suka ayat ni!!
abah plis;-)ika nak novel'KETIKA CINTA BERTASBIH'!
tapi novel ini hanya ada di GRAMEDIA.
grr,,,,would you buy it for me?
i hope so,,hehe!





im sorry,,

lambat sikit siapkan story cinta mila,,
mila tak sihat.sorry late yaa,,plus,,mila
risau dengan keputusan pmr.sorry ziela,
raziq,and other followers.truly bad kan?
errr,,,i can't do the best!ishhhhhh,,,,,
mila give up.tengs.

credit to;-)6D's family,,

hye korang,,terima kasih kerana sudi melawat blog ini,huhu.Sorry korang,sya tak dapat join renioun yang lepas tu,sya salah tarikh!!haha,,nie semua salah adam laa!Sya ingatkan nexweek,rupa-rupanya esok!last,tak dapat jumpa korang pun,,grr,,geram je!teringin laa nak jumpa korang semua,,ngn izzah,syira,najhan dh sempat jumpa hari tuh,korang ny,,jemputlah datang rumah sya,,kita camping depan rumah jumm?haha!Izzah,sekarang mokhsein handsome laa!!Dah tak comot kowt!huhu.Tapi najhan pun apa kurangnya,tak ubah macam tukang kebun sya!haha,,najhan,jangan marah taw,,najhan pun handsome jugaa laa!Anie lagi cun sekarang!!Dah pandai scandal dengan kekasih sya;-)amir!haha,kononlaa,,korang..keep it up!hehe,,Miss nak panggil syiera santa claus,ngee~Adam..jangan la gaduh2 lagi dengan amar,kitorang tengah cuba untuk satukan korang balik kay?cewahh,cuba korang fikir?kita semua ny dh kawan dari tahun 2001,sampai sekarang 2009,dah hampir 10 tahun pun,,takkan laa korang nak berakhir macam tu je?fikir-fikirkanlah ea?hm,,korang!!nanti buat renioun lagi sekali ajak sya okay?Jangan biar sya salah tarikh lagi,,huhu.okay korang..semoga kita dapat keputusan yang cemerlang dalam pmr okay,,klu kita semua dapat good result,kte kumpul duit,beli mid valley jumm??haha,,btw..miss kt korang semua,sya sayang korang laaaaaaa!!!!

A thousand rememberence,,


this dress is mine,,
i had this dress since
i was 3 years old,,
its given by aunty sheila,,
and untill now i still keep it,,
i love this dress
so damn much,,
miss too my late aunty sheila,,
whatever it is,,
i will never forget this stuff
and you are always
in my mind aunty,,

persahabatan antara wadi unung,,


nur amiera binti abdul latiff,,
we have been bestfreind since 2007,,
i know you much sayang!
you are the most special to me,,
i adores you to become my 'love'.
i trust u so damn much,,
and i beg you,,
dont be ever forget our
WADI UNUNG!

To mini MILAnovella lovers!

Harap anda semua dapat tunggu mini MILAnovella yang seterusnya okay. mila akan cuba hasilkan yang terbaik dan mila harapkan sokongan dari anda semua.respon anda amatlah dihargai..teruskan menunggu cerita seorang gadis yang seterusnya..akhir sekali,terima kasih kerana sudi membaca blog ini,dan mila mohon maaf jika terdapat kekurangannya..harap dapat bagi mila peluang ini,walaupun mila hanya berunur 15tahun,tapi mila sangat minat dalam bidang ini dan kerana ini pertama kali mila menulis blog serta mila telah selitkan koleksi cerita cinta seorang gadis yang mila karang sendiri dan khas untuk pencinta novel!

kenali sahabat..

SYAZANA;-)kamu seorang yang manja..penyayang.tak suka buli,memahami..dan yang paling penting kamu cantik!kamu terlalu merendah diri walaupun yang sebenarnya,,kamu hebatt!

AMIERA;-)kita memang same!kalau ada benda yang kita nampak samew2,kita akan saling berpandangan,dengar masalah mila itu hobi kamu,,kamu reen,mila fateha..wadi unung tetap di hati!

RAZIQ;-)kite memang 1 head>33.haha.kite serupa.kamu putera sya!kamu manja!sepanjang sya kenal raziq,sya senang berkawan dengan raziq..dan raziq..sya nak ckap yang raziq
>>k a c a k mcm uncle kamal!huhu..dan hanya raziq yang panggil mila'sya'..

FAQEH;-)thanxx beyb!kamu selalu dengar masalah mila..tak kire pg,mlm,siang,petg..kamu selalu dibuli!haha.minta maaff yaa!tapi..kamu sebenarnya yang terhebat!!

PIKA;-)kamu memang sweet..rupa tak ubah macam fazura..sedang hangat bercinta!woww!haha..kamu yang sporting dan kite gylee shopping beyb!

AENI;-)kita memeng 1 head..kamu memang lucu!dan lagak kamu tak ubah seperti datin!kamu cantik dan kadang kala gila..haha.


sorry ea korang klu ad slh ckp ker,perbuatan tg menyakitkn hati ker,terutama miera,haha.sorry yaaa!
korang..terima kasih kerana mewarnai hidup mila;-)
just a simple word from me-ost syurga cinta.

kadangkala allah sembunyikan kita matahari,,
DIA datangkan petir dan kilat..
kita tertanya-tanya..
kemana hilangnya matahari
rupa-rupanya..ALLAH memberi kita pelangi!



RENUNGKANLAHHH..


pemain cinta(mini MILAnovella)

SAYANG,
dan yang sebenarnya kamu pemain cinta
yang hebat!

Setiap malam,aku merenung jauh di sudut jendela.Aku mengurai rapi rambut ikalku.Aku termenung melayan perasaan.Aku masih teringatkan kata-kata yang pernah dilafazkan oleh kekasih sehidup semati kononya."sayang,kalau sayang rindukan saya,sayang lihat bulan ya?dan di saat itu kita akan sama-sama melihat betapa agungnya cinta kita berdua".Apakah maksud bait kata yang pernah diucapkan dahulu itu?
adakah ianya semata-mata permainan cinta?ya..mungkin sebuah permainan cinta yang sungguh menyakitkan! Mataku sudah berkaca-kaca.Tidak mampu untuk aku menahan kedukaan yang telah lama terbuku di hati nurani ini.Aku insan biasa.Mengapa bahagia gagal ku kecapi? Masihkah ada sinar untuk cintaku? Kamu yang terindah,dan kamulah segalanya sayang! Tetapi mengapa sengsara yang kamu singgahkan padaku? Mengapa aku!Aku terlalu lemah dengan semua ini.Ya ALLAH,jika cinta ini masih terpatri untukku,mekarkanlah ia buat selama-lamanya..Dan jika bukan takdir itu untukku,lepaskanlah segala-galanya..Aku terduduk mengenang kisah silamku.Dahulu..pertemuan pertama yang menimbulkan rasa cinta dan meyakinkanku bahawa kamu adalah cintaku! Kita mula bermesra hingga menjadi teman akrab.Kemana sahaja hanya kita berdua.Pagi itu,kamu bertanyakan soal cinta.Kamu meragui kasih yang ku curahkan hanya kerana aku perawan biasa.Aku sedar..diriku tidak setaraf kamu.Tetapi jangan sekali kamu memperendahkan martabatku sebagai seorang perempuan!Aku tidak sama dengan gadis yang pernah kamu kenali sebelum ini.Aku juga mempunyai hati dan perasaan.Dan tidak seperti kamu yang hanya diselubungi ego dan kamu terlalau egois!Hanya kerana aku rapat dengan rakan karib lelaki dan kamu menganggap,aku tiada harga diri?ahh.kamu silap sayangku! Hatiku pedih menerima kenyataan itu darimu.Tidakkah kamu sedar wahai kekasih?Aku dulunya cinta kamu!Mengapa kini kamu persendakan cintaku?Kamu buta hati..kamu tidak melihat kasih sebenar yang kamu cari!Keegoaanmu yang menguasai segala-galanya.Begitu tipis kepercayaanmu terhadap diriku.Andai masa bisa diubah,tidakku akan mengenali dirimu yang hebat itu!Relaku tepis cinta yang murni ini darimu dan asal kamu tahu,nilai cintaku tidak semurah harga dirimu!Yang hanya tidak berlaku adil terhadap seorang perempuan yang pernah kamu cintai!Di saat kamu membaca diari comel ku ini,mungkin kamu telah bahagia dengan cinta baharu mu.Tetapi mengertilah sayangku,tidak ada sesiapa di hati ini lagi selain kamu!Maaf sayang..tiada lagi ruang kemaafan yang tegar untukku berikan untukmu lagi.Sekali kamu menyakitiku..ia beerti selamanya!Cinta untukku hanya air mata.Kasih untukku hanya ungkapan dan sayang untukku hanya sandiwara!Terima kasih sayang!Andai ini takdir cinta yang tertulis untukku,andai ini suratan illahi..aku terima dan aku pasti ada hikmah di sebalik keperitan ini.Dan semoga dengan kenangan duka ini,kamu akan lebih menghargai cinta.Sayang,dan yang sebenarnya kamu PEMAIN CINTA yang hebat!Doaku agar kamu bahagia sentiasa dengannya dan terima kasih,kerana kamu insan pertama yang menguji cintaku!Aku kembali dalam lamunanku dan rupa-rupanya aku masih di kamar beradu ku.Ahh..jauh sungguh fikiranku melayang.Isi hati yang membuak-buak entah apa.Kini,tiada lagi bulan untukku.Cahaya malam yang akan lebih menghiris hati.Pada detik ini,aku percaya bahagia akan menyinar!Namun aku masih seorang insan yang sentiasa bersyukur dengan kebesaran_NYA!



-coretan duka mila-

(cerita cinta seorang gadis)

Impianku..

Seperti gadis yang lain,aku juga mempunyai impian.,bicara soal
impian,aku mula tertanya-tanya..dimakah terletaknya realiti
dalam impian itu?namun sehingga kini aku masih buntu
dengan jawapan itu..impianku..sesuai dengan topik ini..
aku berhasrat agar dapat menerbitkan sebulah novel hasil karya
diriku sendiri..di dalam novel itu nanti..aku ingin karangkan
sejuta kebahagiaan sejarah cinta hidupku dan sejuta kedukaan
bagi pahit yang telah aku lalui sepanjang bergelar insan..
aku ingin menyinar dalam bidang ini..namun realiti tidak semudah itu..
tapi aku yakin,aku mampu lakukannya!aku juga amat cintakan kesenian
dalam bahasa..bahasa cinta yang sungguh agung!aku gemar mengolah
maksud cinta yang tersirat..meskipun aku hanya seorang remaja
belasan tahun..tetapi aku yakin dengan setiap detik maksud yang
ku uraikan..aku juga ingin menjadi seorang peguam yang berkalibel..
aku berjanji dengan diriku..aku ingin menegakkan keadilan dan aku
ingin membela nasib mereka yang kurang bernasib baik..
dan mungkin juga seorang pramugari?
ahh..impian hanya impian..yang pasti aku akan terus mengejar
impian itu!

CINTA..

Dunia yang indah kadangkala penuh dengan sengsara..
kita tertanya-tanya,,kemana hilangnya kebahagiaan itu..
rupa-rupanya ia terselit di lubuk hati tempat bergelar CINTA.
namun kita mungkin tidak mengerti..apa itu cinta..
fikiran yang mungkin menerima cinta..
tetapi mungkin tidak hati..
hati hanya dapat diisi dengan secebis nilai yg amat berharga..
yang dipanggil CINTA SEJATI..
tetapi akankah kita dapat mengecapi impian itu?
bagiku cinta itu hipokrit!
pada waktu bersama ia juga bersama..
tapi tatkala berpisah..ia mula menjauhi..
tidakkah seharusnya CINTA yang SEJATI akan terus
berada dalam hati walaupun kita berjauhan??
hah.diriku sukar mempercayai cinta..
kerana ianya hanya menyakitkan namun tidak dinafikan..
cinta akan membahgaiakn kita suatu hri nanti..
walau dalam samar hati menerima..
diriku masih mencari..apa itu erti cinta yang sebenar..
.dan kerana cinta..
aku adalah aku..

teman sepermainan..

:-)syazana.amiera.ikmal.raziq.faqeh.izzah.syiera.aween.eyhan.
adam.amir.amar.mokhsein.as.ani.syahir.pika.aeny.zaty.

teman-temanku..
terima kasih kerana sudi menjadi teman sepermainanku
tatkala diriku suka atau duka..kalian yang terhebat.
kalian memori terindah di dalam hidupku.
hidupku sepi tanpa kalian.kalian akan sentiasa
berada di dalam hati ini walau di mana diriku
berada..dan hingga nafas yang terakhir ku juga..
kalian masih diingatanku!
insya_ALLAH..

duniaku..

Pertama kali aku menulis blog ini..
ianya amat menyeronokkan..
sesuai dengan seseorang yang gemar
memendam perasaan tanpa ingin sesiapa
pun mengetahuinya..namun itu adalah
diriku..susah untuk sesorang individu
mengenaliku tetapi senang untuk mendampingiku..
bagiku dunia yang cukup indah
ini akan terus bersinar bersamaku
walau badai merempuh sekalipun..
aku akan cuba untuk kuat..yaa!
dengan insan bergelar SAHABAT..
mungkin hidupku akan lebih
bersinar!