Sambutan Maulidur Rasul : )

hari jumaat lepas ,Smk Puchong Utama 1 telah mengadakan sambutan maulidur rasul peringkat sekolah .*ayat A+ punya lahh kan ! HAHA :D hmm ,best lahh dengar ceramah dari ustaz jemputan tu .after that ,pergi berarak..satu round je ..then sampai sekolah tolong agihkan makanan pulak ,hmm .lepas tu ? masuk kelas lahh .kene study : )subject math pulak tu .semua buad muka semangat :D haha ,sayang you guys lahh .credit to : putri,fana,tika,wanie,ajoe,aiman and ahmad.hmm,nak tgk gambar ke ?okay .boleh aje !
me and wanie .
drama queen !

sebelum keluar dari bilik muzik : )
mila dengan fana yang pegang sepanduk : )
cikgu faisal ,mila and fana : )

cantik-cantik korang semua .mane mila ? ZOOM IN !

short post :D

HAPPY BIRTHDAY MAMA .
hmm ,may god bless you and happy alwayss !
i hope mama suka dengan hadiah tu .
lastly.......................
I LOVE YOU MAMA : )
I CARE ABOUT YOU : )
I SWEAR YOU'LL BE QUEEN OF MY HEART FOREVER : )
*13 february

today :D

heyy guyss ! opss ,assalamualaikum .hehe : ) hmmm ,how was you guys today ? okay ke ? heee .hope okay lahh kan ,i have some story to share with you all ,hmm .first of all ,about my class for today .we all satu kelas sepatutnya kene balik pukul 1.40 because ada class chemistry ,then ! we all kene stay dekat dalam chemistry lab tu sampai pukul 3.00 ptg ! haha ,just sebab we all slow sangat buat peka ! nahh ,kene lahh siapkan .keadaan dalam kelas time tu ,honestly ..HURU HARA ! hehe .semua rushing ,time tu jugak laa masing2 baru nak ingat kawan kan ? haha ! funny betul lahh .after teacher check ,then okayy .pass ! time tu rasa nak horeeyy je lahh kan ,haha ..nasib baik dah memang plan nak stay ,so takde lahh worried sgt time tu .after that ,we all went to carefour .err ,because farhana and me nak beli something .okayy .done ! jalan punya jalan ,terserempak pulakk dengan my classmate ,aiman .baru lepass cutting his hair .we all tanya kat mane cut rambut ? dia punya answer kan "kedai gunting rambut paling mahal sekali .kat situ lahh " haha .banyak lahh si aiman nie .sempat lagi nak buat lawakk kat situ jugak kan .then after that ,keluar dari carefour ..lapar lahh pulakk ! singgah makan dekat *bravo's lahh .heee .tell you what ! bila makanan we all dah sampai ,tiba-tiba cikgu marani kat sebelahh ! haha ,cikgu pun lunch kat situ jugakk .aduhh ,time tu ..putri ,tikah and me mcm malu2 sikit lahh kan ,huuuu :P .memang masin sangat lahh my mouth nihh .before tu dah agakk dahh 'entah-entah nanti terserempak dengan cikgu marani' nahhh .betul pulakk kan ! haha ,lepas makan ,bayar ,we all pergi lahh salam cikgu ,then tawu takk cikgu ckp apa ?"laaa ..dah bayar ke ? baru nak belanja tadi " HAHA ! kalau tawu tadi ,memang tak bayar DAHH ! hehe .was jokingg lahh : 0 .balik tu ,pergi lahh buat homework dekat rumah putri ,opsss .study ke ? haha ! actually .banyak menyembang dari study kodd .aiseee ! hee .opsssssss.almost forgotten ! hari nie dah dapat tag pengawas percubaan kat bawah nie .so so so nervous ! hmmm :( bila dah dapat niee ..does'nt mean i lupa terus kenangan time jadi pps dulu ,obviously nope ! i'll never forget the great experience .just that ,i need to change my proffesion and try something new .please don't get me wrong yaa : ) btw ,i hope everyting will be fine.ouh ya ,tengs to cikgu wan fadli too sebab wish congrates tadi .

hmmm ,okayy ..got to do somethingg .see you guyss soon !
bye :D

cuttie :D


this new baby born name is wan nur afrina haziqah binti wan mohd fadli .fuhh ,panjang sangatt .tak muat nak tulis kat buku tekss ! haha .btw ,nie anak cikgu wan fadli lahh ! comel kan ,kan ? his first baby girl .nahhh .memang cepat masa berlalu ! haha .its *proven again .cikgu pun dah jadi papa .so ,mila kira aunty dia lahh kan cikgu ? bertambahh laa lagi sorangg anak buahh : ) hee ,semua comel2 .look at the baby ,she's smilling ! so cute :P ,dari muka dia ,dah nampakk dahh .nie esok bakal kaunselor jugakk nihh ! haha .memandai je cik mila nihh .haha .anywayy ,congratulations ye cikgu : )

Sehari bersama : )

hello !! how was you guys feel ?i hope you all always be happy like me okayy ,ahaxx : ) im here to tell you about my precious time last saturday ,my family and i went around KL and spent time together gether lahh kan ,hee .i really enjoyed for the whole day .lets view the pictures !

my dad parked his car at Jalan Universiti and we were using this LRT to go all the places ,BEST ! (credit to my baby sara yang tak pernah naik LRT ,hehe .thats why ,we all bawa dia naik train nie )

our first destination is Bangsar South .actually .i ever
lived at bangsar for 12 years ,just for 2007 ..my father bought
a double storey house at bandar saujana putra and since that ,
i am puchong utamaian ! but i really miss my old house here .hmm : (
i love this shopping mall !
the happening part :P
i love this swimming pool since i was 2 years
but now ,not for me anymore .don't get me wrong !
we went here to bring our little princess okayy !
i wonder why my lil bro act like that while my
sis was in serious face and mom not in camera,haha .
terminal board .
wonderful place ,full of arts creation .
my youngest and my eldest sistass .
mama bought this for me and for
my other sibling too,so sweet !

brrrrr .so hungryy ! then ,we ate at 5 star grilled chicken
restaurant at Bangsar .super delicious food !

Last but not least ,i conscious that family is everything .they complete me today ,tommorow and entire of my life !
love ya ,MILA : )

new month : )

its FEBRUARY again ! i really did not realize .just that my lil bro said "kak ngah ,today is 1 Feb lahh" .then i was "HA? 1 Feb ?! " OMG : ) how faster the time go away and how closer i am to SPM .grrr .dilemma again ,! so scary .betul cakap cikgu wan fadli .time tu pergi jumpa cikgu ,cakap pasal masa .then mila selalu cakap masa 3 bulan tu lama .sebab mila tak nak pergi plkn .then cikgu ckp ,'mila..awak kata 3 bulan tu lama ? habis January nanti ,jumpa saya .kita tengok lama ke sekejap .' HAAAA ! its proven .memang sekejap sangat lahh cikgu .tak sedar pun ,pejam celik ,pagi petang,siang malam .tiba2 hari nie dah masuk February .sungguh tak percaya ! huhh .*mcm pelik sangat lahh pulak kan .HAHA .when talk about February ,dah nak dekat dengan birthday MAMA .what should i buy for my lovely mom ?.hmmm.still thinkingg .next post ?comingg soon.Bye guysss :D

kerinduan : (

*kenangan terakhir 2009 bersama ustazah tersayang.
salam semua ! malam nie nak buat post kejap .about ustazah habsiah : ) rindu ustazah sangat ! tadi text ustazah then ustazah reply ustazah rindu mila ,hmm .happy sebab ustazah tak lupakan orang kat sini !ustazah sihat je, ustazah sunyi kat sana,tak rapat dengan orang sana pun .tell you what ,kalau ada 3 permintaan yang boleh mila buat..salah satu nya ialah mila nak ustazah habsiah masuk balik sekolahh dan mengajar mila .tapi ......mungkin ke ? kalau nak cakap pasal rindu ,memang lah teramat rindu dengan ustazah ,DULU..bila jumpa ustazah kat sekolah mesti peluk cium ustazah ,SEKARANG..dah tak jumpa ustazah ! how i miss that momment :( DULU..mila selalu jumpa ustazah ,sharing story ,problem,everything !and ustazah selalu bagi advice.tapi SEKARANG..dalam phone jelahh.one more thing is her voice ! semua orang pasti rindu suara ustazah yang kuat tu ..hehe .DULU..bila masuk bilik guru ,tak pernah sunyi .mesti dapat dengar suara ustazah ,SEKARANG..tak lagi .hmm .mila nak jumpa ustazah sebelum SPM .yang tu memang PASTI .harap dapat jumpa lah kan .2009,2010 dah tinggal kenangan,walaupun tahun nie ustazah dah pindah ,ustazah selalu ada dalam hati mila .lupa ?mane boleh lupa dekat ustazah sebab ustazah lah guru yang selalu bagi semangat dekat mila bila mila give up .i'll never forget that .
p/s:sya rindu ustazah sangat-sangat ,takde sorang pun boleh ganti ustazah !