Exam Ku !!

Bila Exam mid-year diawalkan ,satu class mengeluh panjangg..And i was like gambar kat bawah nie lahh .Haahh? exam ? Alaaaaaa .Haha .Semua my classmate dah buat muka tak ready and tak ready .including me !uhhhhhh .

BUT ! langkah seterusnya yang diambil adalah bertenang ,SENYUM ! dan memulakan ulangkaji pelajaran tingkatan 4 dan membuat latihan topik tingkatan 5 yang killer2 semuanya .Jangan panic ! walaupun mila sebenarnya panic ! (huu ,cover sebaik mungkin) Heee .Lihat gambar di bawah ,Relaxx je kan ?Just Study Smart : D

TAPI..kalau tak dapat result bagus macam mana ? Tak nak menangis macam niee !! malu lahhhh ,
Ataupun ,dissapointed macam nie .OH NO ! Scarry lahh .
Tak nak ,Tak nak ,Tak nak !!!
So ? apa perlu dibuat ? Study sampai dapat back up semua topic balik ,jangan sampai over tension ,nanti dari nak lulus TERfail karangg baru tawu .ingat mila !! jangan tension-tension .Relax okay ?my kaunselor cakap :Kalau dah usaha,Insya_Allah kita akan dapat balik apa yang kita usahakan ,kalau baik niat kita ,baik lahh ganjaran yang akan kita dapat .So ! Mila nakk muka bahagia macam nie nanti bila dapat result ,markah yang boleh bawa mila terbangg ! Huu .


Lastlyy..Mila nak minta maaf kalau ada yang terkasar bahasa ,kalau ada yang mila kecilkan hati korang ,Kepada keluarga tercinta terutama Mama ,Abah ,Along ,Adik,Abby, Nenek , Atuk ..Doakan kak ngah okayy !!! i'll do my best for our family :D kepada cikgu2 pulak ,terutama cikgu mahani ,cikgu wan fadli ,cikgu habsiah dan semua cikgu yang pernah mengajar mila ,Doa_doakan lah ya ? Minta dihalalkan semua ilmu dan harap yang terbaik .kepada kawan-kawan ,sama-samalah kita berdoa dan Semoga Berjaya !!Okayhh korang ,mila harus study kan ?korang pun ,Sooo .till here and please make some effort ! Bye :D ALL.THE.BEST : )

No comments:

Post a Comment