Mystoryfortodayyy : )

Hello readers ! Hmm . Today cik princess nak story about sekolah ! Yaaa . Hari ni first day datang sekolah setelah seminggu cuti deepavali hari tu . Alaa yang cuti kena "struggle" untuk SPM tu ..ingat tak ? ingat tak ? Hee .Okayhh.first in the morning ,became an emcee for the morning assembly. Feeling ? URGGHH.(nervous tahap warna pink paling goegeous) Haha . tak related langsung ! Hmmph. Tapi sebab ramai supporter belakang stage,agak cool jugak lahh . Buat muka ala-ala ready dan berkeyakinan gitu . Padahal dalam hati (Rasa nak gugur jantung) .Yeahh .even a small and very simple assembly..tapi feeling nervous tu dah macam nak host anugerah skrin ! hehe. After done my task ,baru rasa lega kot :P but then,iqin said "this is our last morning assembly and you're the last emcee for this year" and i was like... ha ? really ? no assembly after this ? ohmygod ! I will miss all the momment in school : ( But at least cik princess dah cuba semua perkara yang cik princess suka kat sekolah .Thank god for giving me such a wonderful experience along my school days.So ,cerita lain disebalik cerita ini...Bila cik princess nampak dia,i don't know why ,i felt so weak and entahlahh...But i am stronger bila my cute siblings bagi support and my bestfreind,MIRA. At least ,i wont feel alone : ) Much thanks to them ! After that ,Hanna and I went to bilik kaunseling and met Cikgu Fadli .Kitorang discuss about perjalanan after SPM . Haishh , Scary betul sound dia !huuu .And the point is..i must have a good grade for my SPM to further my study at IPG or any IPTA in education course.(Cikgu Pinky lah katakan) Hmmphh. berangan lah cik princess ! mana tawu jadi reality? Heeeeee :D For cikgu ,thanks jugak sebab bagi support tadi :> I will try my best for SPM and yeah ,ada spririt baru !! After SPM ,baru lah boleh fikir macam-macam lagi .(Bak kata cikgu chemist cik princess) So yeahh ,till here .Lets STUDY :D

Mila senyum : )

HARI INI SAYA BISA TERSENYUM LAGI : ))
Hye readers ! I just want to say that today , I CAN SMILE AGAIN !! i miss my own smile : ) Hmm . Mungkin hari ni cik princess dah dapat sedikit kekuatan untuk tersenyum lagi pada hari esok.Buat apa kita nak bersedih untuk orang yang dah TAK penting dalam hidup kita,betul tak ? Memang susah nak beri kemaafan,tapi cik princess serahkan semuanya pada yang Maha Esa.DIA lebih bijak merancang semuanya dan DIA lebih mengetahui apa yang terjadi.Bila dah jadi semua ini ,sedikit sebanyak cik princess dapat membuka mata.Siapa yang selalu disisi dan siapa yang tidak.Yang pastinya..cik princess amat berterima kasih dengan BELOVED SIBLINGS cik princess -Kakak(iqin),kak long(wani),kak lang(hanna),dekma(shafa),deknur(tikah),deksu(zana).Setakat ini merekalah yang sentiasa berada disisi cik princess bila cik princess memerlukan mereka..cik princess takkan kuat tanpa mereka : ) cik princess rindu sangat mereka ! tak sabar nak peluk mereka !Hari ini juga ,cik princess belajar dari pengalaman,supaya lebih berhati-hati apabila mempercayai seseorang.Pastikan orang yang anda nak percaya tu ,ikhlas dengan anda..manalah tawu manusia nie ,kadang-kadang memang bijak bersandiwara depan kita ,tapi hakikatnya ? Hmm .kenapa ye ramai yang pilih untuk jadi hipokrit ? cik princess harap kita semua tak berada dalam golongan orang yang "hipokrit" tu ..Buat apa nak berlakon baik ,tapi sebenarnya ? Hmm . Tuhan jelah yang Maha Mengetahui.Tapi orang cakap ,kita ni tak boleh simpan dendam dengan orang..biarlah orang yang sakitkan hati kita,and tak perlulah kita balas membalas . Betul tak ? Hmm ,Jadikan semua yang berlaku sebagai pengajaran agar lebih matang menghadapi hari esok....

BEST ACTOR !

For the first time I felt very difficult for me to confirm my express here, may not be unbearable grief, when someone who I deeply believe, and finally betray me .and why am I that he chose to hurt ? why me ! here is about,the story of breached promises.I felt in vain for loving you, loyal to you, trust you.i dont want to hear anything from you and stop pursue me.This time was different..felt like I was just a victim for two heartless person.And after all, I tried to do stay away from lovin' you.Yeah,I'm broken hearted, I can't let you know and I won't let it show, you won't see me cry ! No matter what,you'll never see me cry since you're not 'somebody' in my life anymore.I felt proud of losing somebody like you ,cause you don't deserve for me.i might be a silly person for trusting you before,but something i did right was to eliminate you from entire of my life .Theres no another chance to apologize,and ya ..i guess you are the best actor ! congratulations .i thank god for showing me the true colour of you.you may continue your 'scene' for this fake episode.you're a great heart breaker ! THANK YOU FOR EVERYTHING : )

*this is how i feel right now,like a broken egg*

Selamat Tinggal Seniour !

Selamat tinggal seniour ! wahh ,tajuk pun dah syahdu sangat . HAHA . ehh .lupa pulakk..Hye semua ! okay .hari ni cik princess nak share about majlis perpisahan form5 and mini celebration for eid . Bila ? ouh..mereka buat pada 26 September 2011 .Dimana ? Bilik kesayangan cik princess(bilik PJK) and siapa mereka ? Ahli-ahli Quarter Master kesayangan cik princess !! seriously ,this party ala-ala private gitu .tak ramai yang tawu pun .. Hee . and kitorang para seniour dijemput sebagai VVVIP tauu ! jangan jelous . HAHA . terharu sangat dekat mereka semua ! even a small party,but its perfect . Siap ada host ! top host lagi ! afif and afifi ! huuu .Okay ,so that we all makan-makan,dengar ucapan-ucapan cikgu,cabutan bertuah and performance !! junior ada buat performance untuk kitorang tauu ! tak sangka : ) huu . then ,dorang suruh seniour buat persembahan ? god ! pandai ke nak nyanyi kita ni ? Hahaha . at first i dont' want to sing ,tapi cikgu normawati buat sound macam ni pulakk (^Alaa mila ,kalau kat jamuan pengawas tu boleh je nyanyi ..untuk QM tak nak kan ? Tkpelahh ..^) Haha ! Serious buat hati kecilku bersalah ! Wahh ,then ajak lah my seniour gang nyanyi sama..tak perfect pun ..but okay lah .bila lagi si kakak setiausaha nie nak nyanyi untuk ahli-ahli kesayangannya kan ? Hmmm. Okay. dah lama pulak cik princess berkata.You wanna see the pictures ? Alright .have funn : )
Makan time !
Dimanakah Cikgu kami ? Cuba teka :D
performance from juniour
Okay.This is from us :D
kakak-kakak QM
Sweet kan kami ? Haha
Upps. Semua free candid :P
Presents for lucky draw :D
Okay.Shut up .This is how malay girl dress ,Nice? Hahahaha:D
Haishh .jangan main-main ! kitorang dah jadi cover magazine pun tauu .
next month keluar .Don't forget to buyy ! Haha .Biarlah nak berangan pun !
Orang kata..angan-angan boleh jadi kenyataan,kan putri ? Heee :D
oh yang nie cover majalah Dara.Com tahun depan..haha .(Berangan lagi !)
Its normal ,bila anda nak pose..ada a few people yang menyibukk. Haha.
WANI.PUTRI.TIKA.MILA : )
Haha . okay yang nie pulak cover majalah FAMILY ! hahahaha.
semua pun ala-ala cover magazine gitu : P
ignore the count down board . Haha.Scary je :#

The Quarter Master's : )
Short note :QUARTER MASTER team will always stay in my mind ,not just in mind but deep in my heart ,I LOVE YOU ALL .And last of the last ,"merekalah sumber kekuatan saya untuk terus berdiri demi menaikkan nama QM di sekolah" .Wahhh .macam menteri wanita lagi tauu . Haha . Okay lovely. Salam kasih ,mila :D

Happy birthday,SIS :D

To : My lovely sis forever ! (^anis syakila^)
May your birthday be filled with lots of love,joy,and happiness !and may all your dreams and wishes come true sis.Ekhem ,don't forget that you are getting older sweetheart ,haha .So ,i wish you a special : )
Happy Birthday
from your sweet sista forever ,IKA : ))

From buddy to buddy :D


Hello my sweet readers :D okay ,today im gonna to tell you about my lovely freind,Siti Hanna.For three days ago,she asked me to list her kindness and her badness.But what confusing me is ,she asked me to list 5 kindness and 10 badness . Haha .Why the badness is more than kindness ? Then ,i began to think. So ,Yeah !i got the answer.She will be proud of me .(err perasan) heee . Okay ,so i decided to list everything here.If you read this blogpost,just smile and don't get mad with me.coss kite kan kawan :D Haha

Your kindness: )
  • understanding
  • freindly
  • willing to assist me in trouble
  • never look down on others
  • low profile
  • not easily give up
  • responsible
  • respectful
  • love to smile
  • good attitudes

Your badness : )

  • irritable
  • easily cry

Okay.im done this part ! what ? why i listed 10 kindness and 2 badness here ? Alright. let me tell you,the momment that i wrote your kindness,my hand cant stop typing all the words .But when i wrote your badness,my hand asked me to stop and honestly i dont see any badness in yourself.I admit it .(tolong jangan over perasan ye) haha.We already freinds for five years and i think it is a long time to know each other..trust me ,you are my bestfreind in the world tauu. i hope this friendship will never end.And our mission to be a hot teacher be achieved :D

-from MILA with love-

Cik Princess & Bowling :D

Hyee awak-awak semua : ) Why this picture ? Ala saje .sebab nak tunjuk ke-terror-an cik princess bermain bowling..tgk tu sampai gff cik princess pun thumbs up tauu .that means..cik princess terror sangat lah tu ! hahaha.Btw,misi utama post ni..just want to say that i miss to play bowling lagi lahhh .Dah lama nie tak pergii.selalu main guna bola number berapa ? Cehh .jangan tanya okayy.yang paling berat tu lah cik princess suka pakai ! ( Haha ,tak payah hipokrit boleh tak? sebenarnya..bola yang paling ringan pun ! ) haha. tu pun tak berapa nak larat lah kan . Ala ,takpe ..cik princess saje je tak nak show off . Heeee .MAMA,i want to play bowlingg !! Boleh takk ?? Haishh ,soalan yang tak berani ditanya face to face dengan mama.Ha ! tawu takut ,yelahh .nak SPM pun kan .Memang nak kena lah kalau tanya question macam tu .Huhh :D Gang bowling semua..nanti lepas SPM hari-hari kite pergi nak ? Haaa .Baru best ! Ala...ada orang dapat PLKN lah pulakk.."WANIE" ,plkn telah menghalang kite untuk bermain bowling sama-sama . Wahh . habis tu siapa nak teman cik princess ?? kalau ada yang nak teman,biarlah yang terror-terror sikit ehh ? kalau biasa-biasa je takpelah...(Amboi cik princess,mcmlah terror sangat pun) haha .im just kidding : ) Hmm .so,mmg kena sacrifice betul lah .never mind.Cik princess okay je :D

Comel lah awak ni :D

Hye lovely ! hee .post kali ni cik princess nak cerita pasal adik angkat cik princess,Nuaeem Irfan or his nick name,Dekfan.Comel kan ? Hee . suka suka suka kat budak nieee. Tapi sekarang cik princess dah jarang jumpe lahh.parents die busyy ,tak boleh nak bawa ke rumah cik princess selalu . Ouh ,nie lah abang Dina :D dorang comel-comel kan ? Dina yang mana ? Ala,tengok lah post2 sebelum ni..cik princess ada buat pasal Dina .Hmm to remind you..Nurin Irdina dekat bawah ni..Comel kan ? kan ????
To be honest ,rindu tau dengan baby dua orang niee. Yeee . Baby yang so cuteeeee .Btw,kak ngah suka tengok Dina dah sihat : ) Senyum selalu ye sayang ? Jangan lupakan family angkat awak nie..okayy ? Haishh mila,mcm lah Dina dgn Dekfan dah pandai baca ? pandai cakap tu ade lahh . hahaha .Satu lagi ....cik princess rindu sangat nak dengar Dina cakap "I Love...Kak ngah" .Dia tak reti sebut kak sya lagi ,sebb tu cik princess ubahh.Huh ,penat tau nak ajar dia dulu . sekarang dah pandai cakap ..tapi hari2 dah tak boleh dengarr . Then bila ada iklan Upin&Ipin mulalah dua orang nie berlari kat depan TV .bila orang tukar channel,mulut dorang akan bising sangat-sangat mintak tukar balik . Haishh .terpaksa beralah tauu ! tapi...rindunya dekat awak Dina,Dekfan : ( dekat rumah,Kak Abby dah takde kawan. Hee .die kawan dgn Kak Tasya,Kak Trisya and Abg Harris je . Huu . Kak Abby cakap ,dia rindu Dina dgn Dekfan jugakk.So,jangan lupa dtg selalu okayy .Sayang Sangattt kat awak berdua :D