My CBC : )

Hello guys ! Buat apa weekend nie ? Doing well ? or.. a boring sunday ?? Haha . Hmm , today i want to share about .... My cooking : ) Cuba resepi apa ye hari ni ? And what CBC stand for ? Ouh pretty , CBC is stand for, Creamy Butter Chicken . Ha . Saje Saje try masak hari ini ,tetiba menjadi pulak tu , Happy sangat . HEE . Well dah mmg hobby suka cuba masak resepi resepi baru . its fun ! Lg2 kalau success ! Huu , Senang je masak menu nie, just a simple step .. Then you can have a yummy creamy butter chicken with your family or beloved : ) How do my CBC look? 
 Tadaaaa !

creamy butter chicken

My CBC is ready to eat , Jemput makan : P

Source : Myrecipe.com ( My favourite web !! ) 

From READER to NOVELIST < 3

Hye ! Hello ,Assalamualaikum : D Hmm . What im going to write yaaa ? Okay .. Let me tell you , I want to expose you about my favourite novelist < 3 I think you guys already know her name , Big name in writing industry , Student from UIA , Seriously ! She's pretty awesome and sweet !! She loves pink, She's very talented . And what else ya .. A lot of things . And the most special thing that i found in herself ? She's not like other public figure ,She has an attitude which people will rarely see .hm and ya . She has full package to be an idol or an icon .

Okay , do you guys want to know her novels ? Okay let me show this first : D

First novel ,Published on May 2010 :  )

Second novel, Published on  August 2011 : )
Third novel, Published on April 2012 : )

And you guys can know her from facebook or her blog . She has an amazing blog . Full of her writing ! Novel2 kak liyana mmg sangat Best lahh .SBC boleh mengalir air mata ! And tak boring cause sentiasa ada ayat yang boleh buat kita tersenyum sendiri : ) Don't forget to buy okay !! You should try . Ouhya ! Her personal blog is :

http://liyanazahim.blogspot.com/ 

 Do visit and follow her blog okay ~~ Tak rugi okay == 


I always told her that she is SOMEBODY to the writing industry BUT kak liyana ni sangat sangat  low profile . Itu yang special tu : ) Kay .. Kita dah nak sampai Ending Okay . Apa ? Nak tengok kak liyana ? Hmm . Okay let me show you again .

   TADAAAAA !
   Inilah Novelist kesayangan saya , Kak LIYANA ZAHIM < 3 Pretty kan ? Kembar wawa zainal lagi . Heeeee : ) 


And...lastly ,TO :Kak Liyana Zahim. Sorry  ! pinjam gambar tak bagi tawu ,nama pun surprise =,= Haha. Okay kak liyana , selamat maju jaya !  Tak sangka kan perkenalan singkat kita  dapat bertahan sampai sekarang , Huuu . dan semoga berkekalan..Seronok kenal dengan kak liyana < 3 Kalau ada jodoh ,kita akan jumpa ye :D Hmm dan impian mila,nak berdiri sebaris dengan kak liyana nanti okay :) *Entah tercapai ke tidak . Huhu ,Macam yang mila pernah cakap dekat kak Liyana, I want to be like YOU one day okay =,= Thanks for your support ! I will not forget your words and i'll take it as a challenge ~~ Dan saya , sebagai pembaca cum peminat anda akan terus menyokong anda  :) :)  Much love for you !! < 3 

-MILA- 

Jika ditanya padaku....

Jika ditanya padaku,
Apa itu CINTA ?
Maka..aku akan menjawab...
Cinta itu kamu .
Cinta itu kesempurnaan.
Cinta itu keindahan.
Yang kurang akan menjadi sempurna,
Yang suram akan menjadi indah,
Dan kerana kuasa cinta itu ..
Hanya mampu difahami oleh ?
Oleh hati yang tulus MENCINTAI....  

Jika ditanya padaku,
Apa itu RINDU ?
Maka..aku akan menjawab...
Rindu itu kamu.
Rindu itu sesuatu.
Rindu itu anugerah.
Yang dirindu semestinya sesuatu yang istimewa,
Yang merindu mempunyai satu anugerah..
Untuk apa ?
Untuk merasa,saat RINDU itu benar-benar hadir...   

Jika ditanya padaku,
Apa itu CINTA SEJATI ?
Maka..aku akan menjawab...
Cinta sejati itu kamu.
Cinta sejati itu menghargai.
Cinta sejati itu pengorbanan.
Yang harus dihargai itu adalah cinta.
Yang harus berkorban itu adalah sang pencinta.
Kerana apa ?
Kerana cinta sejati itu akan termiliki..
Oleh insan yang mengukir keikhlasan...

Jika ditanya padaku,
Apa itu KESETIAAN ?
Maka..aku akan menjawab...
Kesetiaan itu kamu.
Kesetiaan itu  tidak boleh direncanakan.
kesetiaan itu  tidak melawan kenyataan hati.
Yang setia itu terus bahagia,
Yang mungkir setia ?
Jangan terus melukai ...

Lantas ,pabila ditanya padaku apa itu CINTA,RINDU,CINTA SEJATI dan KESETIAAN ? Aku hanya mampu mencurahkan rasa , mengukir sebaris senyuman ..Menilai apa erti sepatah perkataan yang sangat tinggi maknanya..Dan semoga , insan yang bergelar sang pencinta..Tidak sama sekali,mensia-siakan C-I-N-T-A  : )


By Milanovella < 3  

TERENGGANU < 3

Hello ! Salam semua : ) Macam mana hari ni ? Sihat ? Harap harap everything wil be okay. Ya? Hmm . Today ? Nak share about my experience menumpang kampung orang =,= haha . Thanks to my besties Tuan Nur Asyikin ! Cause meng-sudi-kan diri mengajak mila pulang ke kampung halamannya , TERENGGANU ! Ahhh , Tak sangka.. Haha , Mila memang teringin sangat nak pergi terengganu , sekali dapat pergi ... Suka tak ingat !! ouhh heee . Lupa nak introduce ekin ! Okay okay , actually kami sama sama mengajar di taska jannatul naim masa cuti panjang haritu.. And dia ni lahh adik boss mila , tak sangka kita jadi GFF eh ekin ? Hahaha . Btw , Best kawan dgn mu ! mila pun dan EXPERT tahap band 4 cakap terengganu ! Hahahahaha . Ekin punya pengaruh ! Bahaya bahaya = = 

Ada satu habit kami yang orang lain mungkin rasa pelikk ,, Heee . Kami amat suka perli memerli , Sound mcm nak gaduhh , And the funny one ! Kami suka buat 'muka' . Means , buat muka yang funny funny dan akhirnya.. kami akan gelak sampai tak ingat esok hari apa ! Hehehehe .Miss that momment kan babe ? Sekarang dah jarang hang out since i pun dah further study and ekin... Maybe next year eh ? Hmm mcm tu lahh plan dia . 

Okay ,back to the topic , First time i pergi terengganu , and first time naik bus.. berdua dgn ekin .Condition in the double decker bus ?Huru hara !!! Fyi , mila nie mmg mabuk jalan =,= so.. dalam bus ha . nah ! Pening tahap tak boleh buka mata langsung ! hahahaha . Yang mila pelik si ekin ni .. sempoi je lahhh . Tak rasa apa pulak . Maybe dia dah biasa kot compare to mila yang first time ni kan ..Tapi memang pengalaman betul lah ! rasa mcm nak patah balik puchong je sbb tak tahan pening tuu ! huu ,tapi atas niat ingin melawat kampung orang , Diteruskan juga ! dan akhirnya......Kami sampai dengan selamat di pekan Dungun !

 WELCOME TO TERENGGANU , the first board i read . And kak Zura dah menanti untuk membawa kami pulang , ouhh lupa ! kak Zura ni , kakak kedua ekin .. Sporting habis and sangat cantik < 3 Dan kak zura ada dua cahaya mata yang comel comel . Aisya and Adam ! Miss them so badly : ( Okay .. Bila dah sampai rumah .. My expression : WAHHH ! Nice house , kawasan felda yang sangat aman damai , harmonie ! Terpegun seketika ! mula lah berasa segan apabila berjumpa dengan ahli keluarga ekin yang lain , Tapi betul lah ..orang terengganu ni peramah peramah belaka , Dan mila diterima baik . Terharu sikit :( Huuu . 

Plan pun bermula.. mcm mcm tempat ekin bawa mila berjalan dekat kampung . Sangat best pusing pusing kampung , Makan ABC dan mihun soup dekat gerai depan sekolah ekin , jumpa kawan-kawan terengganu ekin , semua best best ! Tak sombong pun .. Rasa nak stay terengganu pulak tauu masa tu ..walaupun tak sempat nak ke kuala terengganu :( yelahh ,, kami balik pun 3 hari 2 malam je .. tak sempat nak round satu terengganu ! mahu sebulan tak balik puchong kalau macam tu . huu , Jadi plan terbesar kami ialah pergi ke Pantai Terengganu bersama sama kak Zura and family ...

Bila sampai ???? Mila terdiam jap . Lepas tu ? Berlari ... menjerit .. semua ada ! haha ,Tak ramai sangat orang masa tu ..Lepas makan makan tepi pantai , i dengan ekin pun berjalan sampai hujung pantai ! penat ! tapi tak rasa dah semua tu lepas lihat permandangan yang sangat sangat sangat indah ! dan seriously , terpesona untuk beberapa minit ! haha , habis pantai tu rosak dengan tulisan tulisan tangan mila ! serious kalau orang nampak mesti dia ingat , 'ni spesis tak pernah jumpa laut ni' . HAHA . whatever ! Janji mila lahh orang paling happy kat situ masa tu ! hilang semua stress duduk kat bandar ni ! Bandar lah sangat puchong niee == Haha .

And apa lagi ? Photoshoot !!! itu memang kegilaan mila < 3 So . nilah gambar-gambar kami semasa di sana . See laa : D

MILA < 3 












SYIKIN < 3 

KAMI < 3 





MILA AND AISYA < 3 

On the way to back HOME < 3

Ramai yang ingat mila dengan ekin kembar masa pakai baju sama ! Haha , But it was so FUN !! Hari yang terakhir..Haruslah sedih : ( ! Tak rela berpisah.. Tapi dah adat kan , setiap pertemuan ..pasti ada perpisahan .. Setiap saat adalah kenangan dan setiap pengalaman adalah sebuah memori yang sangat bernilai ( : So , kalau panjang umur .. JUMPA LAGI !! < 3  Btw , Thanks to Chekk , Kak Zura , and the whole family .. Tak lupa jugak untuk si Tuan Nur Asyikin  kita =.= Mila akan merindui semuanya ... !
Terengganu TERBAIK  !!!!!! 

Port Dickson ? Ya : )

Salam Rindu everyone ! Okay , today i want to share about my vacation for long time ago . Haha. Lambat sikit update ! Sorryy . But still in this yearr okay . So , not too bad kan ? heeee. Okay this is my familyy day event , Port dickson jerr == Tapi sangat FUN !!! although my elder sis cant join this event , but we still have pictureS for herr ! Haha . Irritates ! Nasib baik ADAM ikut :P He is our adik yang comel comel comel ! anak angkat mama :D 

So pretty and handsome , nothing else to say .. But . Here is some pictures of us = )

DAY 1 :


 Alia and Adam
My baby and me : )
Adik ipar :P
Si comel Alia and Adam : )
Zoom sikit gelongsor kat belakang tu .
 apa ? mila berani naik tauu . Tkde gambar je = =
Love them !!




Peace :D
Cycling : )

DAY 2 :

Bonda and Me : )
Nak gelak japp . Okay kelakar kelakar  = SS=
Mila and babby again : 0
Mila and Adam : 0
Candid 1
Candid 2
Candid 3
  Last day ! One family with aunty merrylie :D

Bye PD ! Till meet again < 3 
  

Kembali :D


Hye Assalamualaikum semua !! Tak dapat digambarkan perasaan rindu saya pada blog dan yang lain-lain . Kenapa menyepi ? haha .Ramai rakan yang bertanyakan pada saya , Hmm . Bagi saya..diam tak beerti hilang dan hilang pula tak beerti sembunyi . Cuma perlukan masa untuk mencari sedikit ketenangan dalam dunia yang sungguh sibuk ni :)

Apa khabar kalian semua ? Dah lama juga saya tak blogwalking. Tapi Blog-blog kalian sentiasa ada dalam ingatan cuma saya tak berkesempatan untuk singgah dan berkomentar . Sangat rindukan teman-teman blogger ! Diharap kalian sihat sihat selalu dan terus berkarya~ 

Tak banyak perkara yang akan saya kongsikan buat masa ini , cuma saya akan cuba update kembali aktiviti aktiviti saya yang sudah lama tertinggal dalam diari :) Sebelum tu saya cuma nak beritahu bahawa saya tidak lagi menggunakan laman web sosial facebook itu . Panjang cerita , benci rasa dgn FB ! Haha . 

Hmm , Masa dah jealous dengan saya tu . So , Sampai kat sini dulu . Jumpa lagi !!! Salam ,Rindu, Sayang untuk yang sentiasa bagi sokongan pada diri saya , Dan tanpa anda saya bukan saya :)

P/s: Pelik ke cara saya buat posting ? Maaf , saya dah dewasa ! HAHAHAHA :D 

Caramel ku : P

Hye ! Peaceee sikit :P Hmm , Today saje saje nak buat post . Hari ini suddenly teringin nak makan caramel , So pergi lah interview mama , mcm mana nak buat caramel , Menjadi jugakk untuk caramel pertama i ! Haha . Bersungguh sungguh kot ;P Macam lah susah sangat kan . Tapi senang je .. Hmm ,Siapa suka caramel ? Sila lah makan :D Heee , Nak tgk condition caramel i ? Hmm . Okayy ..
Tadaaaaaa !


So how ? But ..Tkde stock puddina leaves and strawberry untuk decoration so nampak mcm kosong je kan . Tkpelah , janji Yummy gituuu ;P Kak Anis sangat sukakan ini ,tapi sayang , Dia kat hostel lagii :) Heee , nvm . dia balik nanti i buat surprise surprise sikit , buat caramel yang baru untuk dia . Hahaha :D

Okay sweet , Till here ! ~Cik princess~

Miss Bakery : )

Hye ! Assalamualaikum semua : ) Macam mana dengan hari anda ? fine ? I hope you all,will always stay in pink of health .Okay . today i just wanna share something , just a simple post kot , about my doing today :D Okayyhh . This lately , mcm teringin je nak makan chocolate chips cookies . Tapi nak yang home made punya . Waahh. Then , Pergi lah google the cookies recipes , Finnaly i found the easy one ! So , copy paste and buy the ingredients.Okay lets see how my cookies condition ~ Err before that , just ignore the girl below this text cause , "takde motif pun" . Hahaha . Btw , i am Miss Bakery :P

BEFORE

AFTER

Then , The CCC is ready to eat ! here is your TEA TIME :) Yummmmyyyyyy :D Kalau nak rasa , boleh buat sendiri :P Hehehehehehehe ~ ( bukan nak ajak makan) . Kidding* . The step was very easy , so siapa siapa yang boring kat rumah tu , Selamat Mencuba :D

P/s: Thank you mama , tolong jadi "Madam Bakery" jugak tadi . hehehehehe :P

Source :{My recipe.com }

My fourth programme : SKBBSB Fasa 2 :)

Hyee ! Okay , This is my fourth programme , Ussual place ..At Singgah Santai Resort Again ! On 28 and 29 february..2 days and 1 night. This time for kem kecemerlangan diri FASA 2 with SKBBSB. Kali ini lagi baik :P Mereka lebih berdisiplin dan baik : ) Semua muka comel comel je ..

This time ,mila still pegang group pink . Named :USPEC ,which means - Kejayaan jugak .Dorang ada 11 orang semuanya, hmm , nak lead group ni ,tak susah . dorang dgr ckp and sangat sweett :0

Pengalaman dgn facy facy kali ni ,lain sikit ..lagi havoc gitu. Haha ,Exspecially with Kak Adda ,Kak Dilla, Cikgu Iman, Alip,Naz ,Ain ,Thinesh and semua lahh ! huhuu . Paling best time masuk hutan.. dalam keadaan hujan renyai renyai and dah hampir maghrib. AWESOME gitu ! haha .. Okay ..Ni adalah a few of pictures. Kalau sudi , boleh lihat :)
Shes so cute kan ?
Lunch
Dinner tepi pool ye ??
OSOM game with modern version
Standard 6 Students of SKBBSB

Hang Tuah

Jungle Trecking..
p/s: Tgk facy baju pink tu.. Poyo eh ? Haha.
Dah maghrib pun..Cikgu Mila with cikgu Iman.
Tak perasan pulak ada abg Resort kat belakang . Haha,
Cikgu Iman, Cikgu Mila and Kak Adda.
(Habis muka ! yelah ,dalam hutan ..
kitorang main perang lumpur) Haha.
this is truly AWESOME !
HOT FACY ! Alip and Cikgu Iman ~
Facy Rizal and Dyla .( Ala ,"manjanya" diaaa ! )
Haha . Ayat alip !
I love them ! Mila with sis Awesome :D
Captured by Cikgu Iman.
Mila with Kak dyla and Kak adda ~

Sesi tanya FB ! haha ,
Okay , she is Liza ..student yang paling rapat
dgn cikgu mila ni..And dia antara yang menangis nangis
bila nak balik .. huhu ,and she said , she loves me .how sweet !
p/s: Cikgu pun syg awak ,jgn sedih sedih..nanti kita jumpa lagi !

Try ah cari mila ! haha ,kayy .

THE END~
Much Love , Cikgu Mila :D