Happy birthday ,babby pink :D

Happy birthday my babby pink ,dah 8 tahun ye? masa sangat pantas berlari kan? So ..My family dah celebrated her birthday ,Happy je muka dia :D Baby pink dapat banyak presents kan ? Heeeeee . Ni lah my last little girl in family, So yeah ,She is the rainbow for my family ,we all panggil babby pink ,cause she loves pink colour so much ,every stuff mesti nak kaler pink .Thats so sweet ! same goes to me and my eldest sister.So kitorang memang "Pinkish" sibling sikit ,Hehe . except my adik lelaki lah kan. HAHA. For sure,We love her so much .And Happy birthday Aliah Maisarah :D

Together forever :D

Hello hello semua ! hmphhh . Cik princess nak share about outing for last saturday : ) My friends,(putri,farhana) and I went to IoI mall .(Haishh mall mana lagi pun) Haha .So ,kitorang tengok wayang and makan makan.Movie apa? "sesuatu yang tertinggal" . Seriously ,"best" sangat !! Haha . memang ada rasa nak tetidur dalam wayang tu.Sape lah nak tengok movie tu sangat kan ? Haha.(perli diri sendiri) .Yelahh .exited nak tengok horror movie,last last takdelah seram sangat pun ,( yang pergi menjerit tu apa) HAHA. Putri lahh yang takut lebih,muka serious je masuk wayang. Kah Kah. Yang dengar suara jeritan tu dari sape lagi kalau bukan dari Farhana. Haishh .Terkejut tauu.And then ,pergi makan ..farhana kena balik cepat .So tinggal lah putri and me,kitorang jalan lah berdua.Lepas penat ,terus balik jelahh. Memang camera dibawa untuk tangkap gambar dekat bus stand je pun! HAHA .(Apalahhhhh) :P But .apa apa pun ,lepas rindu dengan dorang berdua.

Putri and farhana : You all the best Girl Okay ?LOVE YOU!
p/s: Thank you for the mastermind yang plan a great surprise for me .What is it ? Surprise ! Haha .(rahsia rahsia)

Okay ,Bye Bye semua readers yang comel:D

Malacca town :D

Hello hello ! Cik princess nak share about family gathering weekend lepas ,Balik kampung di melaka dengan exitednya,Lepas rindu bila nampak wajah wajah yang tersayang di kampung ,atuk and nenek :D Rumah nenek sejuk wooo.Kampung lah katakan.Best lah kalau dapat duduk kat kampung ,sangat Aman dan Damai gitu . Hehe.Then we went to Johor ,rumah my Aunty , Sangat fun bila dapat jumpa cousins !! Sekian lama tak berjumpa dan akhirnya dapat juga jumpa .( mcm jejak kasih pulak ) haha :P So malam sabtu tu ,my cousins abang Is bawa pergi tanjong. somewhere mcm i-city ,tempat lepaking ,light ..but got tasik ! Just spent about a few hours there ,And makan makan.Tenang ! Then we all pun went home.keesokannya..Kami sedara mara bersama grandparents pergi lah outing dekat Bandar Hilir ,Malacca. Seriously Best ! Dah lama tak keluar sama-sama . Kitorang pergi Dataran pahlawan,Muzium samudera,Jonker walk,Kompleks Muzium Maritim and Shopping along the road ;D see people naik the Trishaw and cruise . Ada part happening kelakar ,ada part penat . Many more ! Tapi penat penat semua tolak tepi .Yang penting kita "enjoy the day" !! Heeee . So ,got a few pictures here ,not really few .but a lots ! Haha .Happy watching :D
THIS IS MY LOVELY HOMETOWN !
Ladang getah atuk and nenek ,nice :D
Do you know this ? Ahha . Ini buah coco
buat sesiapa yang tak pernah tengok ,Saja nak share..
tapi jangan tertipu dengan nama "coco" tu .
Macam manis je dengar kan ? In fact, so bitter ,Eyullks :P
My niece and nephew( Arissa Arikka and Rahmat)
My baby and Syera(my pretty cousin) :D
Captured by my adik : )
Terasa bajet "najwa latiff" sungguh ! haha :D
I love them very much :D

Sweetheart :D
Muka exited lah nie .
Haa .memang tempat cik princess di belakang bersama
kanak kanak gitu . Haha .Pun boleh~ Bright pink shirt tu
my niece jugak(fateha) and the soft pink shirt tu ..who else?
My Baby pink lahh :D
Shopping makanan Malacca dekat Heritage Walk.
(Sedap sangat ke makanan yang hang makan tu effa?) Haha.
In front of Kompleks Muzium Maritim :D

Okay . Dalam kapal ini ada muzium.Its called"Muzium Samudera" .
Sangat cantik di dalamnya . And bila naik terasa macam
dalam kapal "titanic" .Walaupun ! HAHA :D
Me with kanda Tuah :D
Effa and kak long :D
Effa with my babby pink :D

Muka selepas ketakutan turun dari kapal .
(Gayat ouhh) Sebab tinggi tangganya ! haha ,
but still muka sweet sweet comel gitu :D

And..kembali ke Puchong semula.Percutian pendek 4 hari 3 malam nie sangat sweet and the best !Lastly ,Thanks to Abah,Mama,Atuk,Nenek,Pak ngah,Mak ngah and Cousins sebab sudi bawa berjalan . I will miss the moment :D

p/s: Masa pergi tempat ni balik ,memang teringat dekat putri,fana,tikah and mummy . Lawatan subject sivik 2010.The best lawatan ever ! Miss you alls :P

Tahun baru ,Buku baru : )

hye hye ,salam semua :D Okay ,ni my first post untuk tahun 2012 : ) Masih belum terlambat ,nak ucapkan selamat tahun baru kepada semua followers ,friends and to all malaysian:D talk about new year ,everyone pasang azam baru right ? so .apa azam anda semua ? Hmphh ,for me .it just simple ,Ada 5 perkara :-)

  • Tunaikan ibadah yang wajib dan akan cuba lalukan ibadah sunat dengan sempurna.
  • Jadi yang lebih baik dari tahun lepas.
  • Berusaha untuk siapkan manuskrip percubaan untuk dihantar ke editor Alaf 21.
  • Nak belajar betul-betul bila dah further study nanti.
  • Nak capai impian yang tertunda.

Harap azam kali ini dapat tercapai ,cuma apa-apa pun semua perkara perlu disertakan dengan usaha dan doa,Just tutup buka lama yang mungkin banyak duka lebih daripada suka ,Dan ! buka buku baru serta jadikan ia sebagai rujukan untuk lebih maju kedepan ,Jadi jangan pernah putus asa :) ceria ceria selalu !

Salam sayang dari mila ,CIK PRINCESS :D