Malacca town :D

Hello hello ! Cik princess nak share about family gathering weekend lepas ,Balik kampung di melaka dengan exitednya,Lepas rindu bila nampak wajah wajah yang tersayang di kampung ,atuk and nenek :D Rumah nenek sejuk wooo.Kampung lah katakan.Best lah kalau dapat duduk kat kampung ,sangat Aman dan Damai gitu . Hehe.Then we went to Johor ,rumah my Aunty , Sangat fun bila dapat jumpa cousins !! Sekian lama tak berjumpa dan akhirnya dapat juga jumpa .( mcm jejak kasih pulak ) haha :P So malam sabtu tu ,my cousins abang Is bawa pergi tanjong. somewhere mcm i-city ,tempat lepaking ,light ..but got tasik ! Just spent about a few hours there ,And makan makan.Tenang ! Then we all pun went home.keesokannya..Kami sedara mara bersama grandparents pergi lah outing dekat Bandar Hilir ,Malacca. Seriously Best ! Dah lama tak keluar sama-sama . Kitorang pergi Dataran pahlawan,Muzium samudera,Jonker walk,Kompleks Muzium Maritim and Shopping along the road ;D see people naik the Trishaw and cruise . Ada part happening kelakar ,ada part penat . Many more ! Tapi penat penat semua tolak tepi .Yang penting kita "enjoy the day" !! Heeee . So ,got a few pictures here ,not really few .but a lots ! Haha .Happy watching :D
THIS IS MY LOVELY HOMETOWN !
Ladang getah atuk and nenek ,nice :D
Do you know this ? Ahha . Ini buah coco
buat sesiapa yang tak pernah tengok ,Saja nak share..
tapi jangan tertipu dengan nama "coco" tu .
Macam manis je dengar kan ? In fact, so bitter ,Eyullks :P
My niece and nephew( Arissa Arikka and Rahmat)
My baby and Syera(my pretty cousin) :D
Captured by my adik : )
Terasa bajet "najwa latiff" sungguh ! haha :D
I love them very much :D

Sweetheart :D
Muka exited lah nie .
Haa .memang tempat cik princess di belakang bersama
kanak kanak gitu . Haha .Pun boleh~ Bright pink shirt tu
my niece jugak(fateha) and the soft pink shirt tu ..who else?
My Baby pink lahh :D
Shopping makanan Malacca dekat Heritage Walk.
(Sedap sangat ke makanan yang hang makan tu effa?) Haha.
In front of Kompleks Muzium Maritim :D

Okay . Dalam kapal ini ada muzium.Its called"Muzium Samudera" .
Sangat cantik di dalamnya . And bila naik terasa macam
dalam kapal "titanic" .Walaupun ! HAHA :D
Me with kanda Tuah :D
Effa and kak long :D
Effa with my babby pink :D

Muka selepas ketakutan turun dari kapal .
(Gayat ouhh) Sebab tinggi tangganya ! haha ,
but still muka sweet sweet comel gitu :D

And..kembali ke Puchong semula.Percutian pendek 4 hari 3 malam nie sangat sweet and the best !Lastly ,Thanks to Abah,Mama,Atuk,Nenek,Pak ngah,Mak ngah and Cousins sebab sudi bawa berjalan . I will miss the moment :D

p/s: Masa pergi tempat ni balik ,memang teringat dekat putri,fana,tikah and mummy . Lawatan subject sivik 2010.The best lawatan ever ! Miss you alls :P

2 comments:

  1. oo ada scandal dengan kanda tuah nampak >:D

    ReplyDelete
  2. Haha , kak mila lah puteri gunung ledang .,tak tau ke ? Haha :D

    ReplyDelete