My first programme : SKBBSB Fasa 1 :)

Holla Sweety ! Today im gonna tell you about my first experience by being a facy under a private organisation,(SahabatMasterTrainer).Began with an invitation from Abang Hassifi and i would say YES for that. Sangat cintakan Job ini kerana mila suka outdoor activity and boleh view environment yang indah indah lagi !

So for my first programme, kitorang kena handle standard 6 students from Sk. Sungai Buloh dekat Ulu langat nearby Lembah Azwin.Camp ni 2 days 1 night je.Early in the morning, Thinesh yang pick up dkat rumah, "early" sangat kan Thinesh? Haha . Ain dgn Naz pun ada sekali pick up. They are three of the facyss.Then, we arrived there about 10 am and having some breakfast. After that, we prepared things for the participants.

Tiba sahaja, pembahagiaan kumpulan dibuat dan facyys harus dipilih oleh mereka ! Dalam hati *Ada ke orang nak pilih aku ni?* Haha . tapi nasib baik ada group yang jerit nak mila jadi Facy dorang, And my group name is "SUCCESSO" yang membawa maksud kepada kejayaan in Portugis language.And adik adik jagaan saya ialah : Zulhair,Hisham,Hiday,Azim,Rasydan,Nafisah,Dira,Wana,Tiha,Maria and Azleen. 11 orang semuanya ! Ada yang little bit naughty,ada yang senyap. mcm mcm perangai . But . Students semua tak panggil facy "akak or abg" . They called "cikgu" How sweet ! so they called me "Cikgu Mila".

Then ada lah sorang student ni nama dia Zulhair, Dia tanya mila : "Cikgu mila,cikgu dah kahwin ke?" Fuhh ! takde soalan yang Hot lagi ke dari ni? Apa muka budak 18 tahun ni dah mcm orang dah kahwin ke? Haishhh ! " Ehh, mana ada . Cikgu baru bertunang je.." Tipu tipu manja jap dgn dia. " ouhh,awalnya cikgu bertunang! Umur cikgu berapa?" "Umur cikgu baru 18 tahun" "ouhh. kenapa cikgu bertunang awal sangat? cikgu takut tunang cikgu kena sambar buaya ehh?" "Eh,amboi awak nieee! bukan main lagi ye, mana ada !" "Eleh,cikgu mila malu lah tu..kalau tak kenapa pakai inai ? Mesti cikgu dah kahwin nieee? " " Takdelah awak niee! dah dah. Focus !"

Rupa rupanya...Inai di jari ni yang mendatangkan persoalan dalam diri dia ! Haha . In fact ,mila memang suka pakai inai pun. Tapi dia boleh percaya pulak mila cakap macam tu. Haha. Okayy. Here is some pictures yang sempat mila captured. Have a look ya ~

The place :D





The dorm :D

Their activities :D
-Ldk,Jungle Treckking,Mini Exploreace,Night walk,Water confidents, And many more!



(Dulu masa camp PRS kat sg.sireh,
i am the leader of this pinkish group,but now,
i am the mentor for them . Life really needs a change ! And i did it :D

(They have to eat this . Yulksss !)
Nasib baik ,facy tak kena makan! hahaha:P

My Checkpoint. kena pegang cacing ! Eyyuu. Geliiiiiii !

and
SWIMMING !
(Activity yang mereka semua tak sabar sangat)




banyak kenangan masuk hutan
dengan anak anak murid tersayang ni!


Activity Senam Aerobik~


FACILITATORS !!

Kak Dila and Kak Adda :D

Step Aerobik paling berkesan ye ? Haha .
Sila tiru steps ini. Mudah saja kan ? :P
(Masa ni dalam hati ada ?? Shhhh ! )


feeling habis ek ?
Ky Yap and kak adda !!

My beloved Facyysss !
Kak luna,Ain,Kak dilla,Kak Adda, and Me :)

EXTRAWORDS :D
To Facyysss :Thanks to all yang terlibat, Mila cintakan kerjasama anda semua. Mila senang bekerja dengan semua,dan pengalaman ni akan mila catat dalam diari hidup mila :) Miss kalian semua ! Meet you guys for the next programme okay !

To Abg Hassifi, Abg Shah, And Abg Thinesh : Thanks for the chance and all the perfect facilities.

To all the students : Exspecially my Successo group ,Good luck for your UPSR ,study hard,change yourself and CIKGU MILA rindu awak semua !!!

~8 and 9 february 2012~

4 comments:

  1. Haha walau di mana pun berada warna pink selalu di hati :D

    ReplyDelete
  2. EHEM!SUKE YE...NEXT 28-29HB FEB 2012.....
    NEXT GROUP OF NOTY2 KIDS 4 U.....

    ReplyDelete