Caramel ku : P

Hye ! Peaceee sikit :P Hmm , Today saje saje nak buat post . Hari ini suddenly teringin nak makan caramel , So pergi lah interview mama , mcm mana nak buat caramel , Menjadi jugakk untuk caramel pertama i ! Haha . Bersungguh sungguh kot ;P Macam lah susah sangat kan . Tapi senang je .. Hmm ,Siapa suka caramel ? Sila lah makan :D Heee , Nak tgk condition caramel i ? Hmm . Okayy ..
Tadaaaaaa !


So how ? But ..Tkde stock puddina leaves and strawberry untuk decoration so nampak mcm kosong je kan . Tkpelah , janji Yummy gituuu ;P Kak Anis sangat sukakan ini ,tapi sayang , Dia kat hostel lagii :) Heee , nvm . dia balik nanti i buat surprise surprise sikit , buat caramel yang baru untuk dia . Hahaha :D

Okay sweet , Till here ! ~Cik princess~

Miss Bakery : )

Hye ! Assalamualaikum semua : ) Macam mana dengan hari anda ? fine ? I hope you all,will always stay in pink of health .Okay . today i just wanna share something , just a simple post kot , about my doing today :D Okayyhh . This lately , mcm teringin je nak makan chocolate chips cookies . Tapi nak yang home made punya . Waahh. Then , Pergi lah google the cookies recipes , Finnaly i found the easy one ! So , copy paste and buy the ingredients.Okay lets see how my cookies condition ~ Err before that , just ignore the girl below this text cause , "takde motif pun" . Hahaha . Btw , i am Miss Bakery :P

BEFORE

AFTER

Then , The CCC is ready to eat ! here is your TEA TIME :) Yummmmyyyyyy :D Kalau nak rasa , boleh buat sendiri :P Hehehehehehehe ~ ( bukan nak ajak makan) . Kidding* . The step was very easy , so siapa siapa yang boring kat rumah tu , Selamat Mencuba :D

P/s: Thank you mama , tolong jadi "Madam Bakery" jugak tadi . hehehehehe :P

Source :{My recipe.com }

My fourth programme : SKBBSB Fasa 2 :)

Hyee ! Okay , This is my fourth programme , Ussual place ..At Singgah Santai Resort Again ! On 28 and 29 february..2 days and 1 night. This time for kem kecemerlangan diri FASA 2 with SKBBSB. Kali ini lagi baik :P Mereka lebih berdisiplin dan baik : ) Semua muka comel comel je ..

This time ,mila still pegang group pink . Named :USPEC ,which means - Kejayaan jugak .Dorang ada 11 orang semuanya, hmm , nak lead group ni ,tak susah . dorang dgr ckp and sangat sweett :0

Pengalaman dgn facy facy kali ni ,lain sikit ..lagi havoc gitu. Haha ,Exspecially with Kak Adda ,Kak Dilla, Cikgu Iman, Alip,Naz ,Ain ,Thinesh and semua lahh ! huhuu . Paling best time masuk hutan.. dalam keadaan hujan renyai renyai and dah hampir maghrib. AWESOME gitu ! haha .. Okay ..Ni adalah a few of pictures. Kalau sudi , boleh lihat :)
Shes so cute kan ?
Lunch
Dinner tepi pool ye ??
OSOM game with modern version
Standard 6 Students of SKBBSB

Hang Tuah

Jungle Trecking..
p/s: Tgk facy baju pink tu.. Poyo eh ? Haha.
Dah maghrib pun..Cikgu Mila with cikgu Iman.
Tak perasan pulak ada abg Resort kat belakang . Haha,
Cikgu Iman, Cikgu Mila and Kak Adda.
(Habis muka ! yelah ,dalam hutan ..
kitorang main perang lumpur) Haha.
this is truly AWESOME !
HOT FACY ! Alip and Cikgu Iman ~
Facy Rizal and Dyla .( Ala ,"manjanya" diaaa ! )
Haha . Ayat alip !
I love them ! Mila with sis Awesome :D
Captured by Cikgu Iman.
Mila with Kak dyla and Kak adda ~

Sesi tanya FB ! haha ,
Okay , she is Liza ..student yang paling rapat
dgn cikgu mila ni..And dia antara yang menangis nangis
bila nak balik .. huhu ,and she said , she loves me .how sweet !
p/s: Cikgu pun syg awak ,jgn sedih sedih..nanti kita jumpa lagi !

Try ah cari mila ! haha ,kayy .

THE END~
Much Love , Cikgu Mila :D

My third programme : SMKBBSB :)

Hellooo : ) OKAY , this is my third programme with Master Trainer . Bertempat di Singgah Santai Resort juga, on 24 and 25 february , Camp kepimpinan pengawas SMKBBSB selama 2 hari 1 malam..Nice experience with them. Facy yang join is : Alif ,Naz, Mila , Ain ,Thinesh ,Abg Has and Abg Shah(Motivator). Miss dgn kak adda and kak dyla masa ni! Huhu. But , in terms of work . kena letak semua tu ketepi. Wahh . professional sgt youu ! kah kah .Okay. Lihatlah gambar gambar ini ~~
The banner
Prefects of SMKBBSB
Sesi kenali rakan
Grouping task
Night Walk ( The funniest memory ever when Cik Mila pakai telekung
untuk jadi hantu malam nie. Hehe )
Ready for teamwork !
Cross the swimming pool :)
This is called teamwork !
ni facy yang jaga checkpoint makan "Apple" . Entah pape je ek :P
Keterpaksaan memakan bawang, tapi
demi kemenangan kumpulan..
REDAH je dek ..
Wajah lega lepas makan "Apple" tadi .
Sampai menangis baju hijau tu . huhu
Cari duit syiling 50 Cent
Jalan Style Ulat
Pegang cacingg !
Eyyyyuuu ! The froggg :) ~fear factor~
Takkan jadi Prince punya adik oi .. Hehe

The Jungle Trecking

Till meet again , Bye prefects of SMKBBSB :D

My second programme :SAMTTAR :)

Assalamualaikum semua ! Okay , i wanna share with you all about my second programme. Venue : SAMTTAR. On 17,18 and 19 february . Kem kepimpinan Pengawas selama 3 hari 2 malam. Pagi pagi dapat call . "mila ,hari ni ada programme" . i was like ..HA !! Omg , berlari kemas baju . Haha ,Facy yang join : Kak dyla ,Kak Adda ,Ain, Thinesh,Alip,Rizal, and of course our motivator Abg Shah . First time pergi Sekolah Berasrama mcm nie. Best jugakk. Plus ,ni sekolah menengah Agama , Mmg best lahh ! Okay , this is few of the pictures .Seee ya :)
Pengawas Sekolah SAMTTAR
The moment that they have to flirt me
for "budak paling handsome" contest. ( sangat segan ! ) haha.
And the winner is ZUL (baju pink bwh ni) :)
The Group ~
Aktiviti berdiri atas telur ~

Sayang sgt belon tu ye ? HEHE .
Muka tak puas hati kena kacau dgn facy ! :P
( Aktiviti Belon Air)
Skuad Kawad
Para Ustazahh ~

Beramah mesra bersama Facy ~
Pembentangan tugas
Kecekapan dinilai~

The Facilitators~
The judges for kawad ( Bajet pro) haha !
With Zul , the head of Hostel :)

HEEEEEEEEEE ! mila with kak adda and kak dyla :D


Pengalaman yang sangat best ,bila facy pun kena jadi ustazah . hehe . Tapi comel kan muslimah muslimah kat sini, Rindu sangat nak pergi SAMTTAR , insyaallah lain kali ..jumpa lagi~~