TERENGGANU < 3

Hello ! Salam semua : ) Macam mana hari ni ? Sihat ? Harap harap everything wil be okay. Ya? Hmm . Today ? Nak share about my experience menumpang kampung orang =,= haha . Thanks to my besties Tuan Nur Asyikin ! Cause meng-sudi-kan diri mengajak mila pulang ke kampung halamannya , TERENGGANU ! Ahhh , Tak sangka.. Haha , Mila memang teringin sangat nak pergi terengganu , sekali dapat pergi ... Suka tak ingat !! ouhh heee . Lupa nak introduce ekin ! Okay okay , actually kami sama sama mengajar di taska jannatul naim masa cuti panjang haritu.. And dia ni lahh adik boss mila , tak sangka kita jadi GFF eh ekin ? Hahaha . Btw , Best kawan dgn mu ! mila pun dan EXPERT tahap band 4 cakap terengganu ! Hahahahaha . Ekin punya pengaruh ! Bahaya bahaya = = 

Ada satu habit kami yang orang lain mungkin rasa pelikk ,, Heee . Kami amat suka perli memerli , Sound mcm nak gaduhh , And the funny one ! Kami suka buat 'muka' . Means , buat muka yang funny funny dan akhirnya.. kami akan gelak sampai tak ingat esok hari apa ! Hehehehe .Miss that momment kan babe ? Sekarang dah jarang hang out since i pun dah further study and ekin... Maybe next year eh ? Hmm mcm tu lahh plan dia . 

Okay ,back to the topic , First time i pergi terengganu , and first time naik bus.. berdua dgn ekin .Condition in the double decker bus ?Huru hara !!! Fyi , mila nie mmg mabuk jalan =,= so.. dalam bus ha . nah ! Pening tahap tak boleh buka mata langsung ! hahahaha . Yang mila pelik si ekin ni .. sempoi je lahhh . Tak rasa apa pulak . Maybe dia dah biasa kot compare to mila yang first time ni kan ..Tapi memang pengalaman betul lah ! rasa mcm nak patah balik puchong je sbb tak tahan pening tuu ! huu ,tapi atas niat ingin melawat kampung orang , Diteruskan juga ! dan akhirnya......Kami sampai dengan selamat di pekan Dungun !

 WELCOME TO TERENGGANU , the first board i read . And kak Zura dah menanti untuk membawa kami pulang , ouhh lupa ! kak Zura ni , kakak kedua ekin .. Sporting habis and sangat cantik < 3 Dan kak zura ada dua cahaya mata yang comel comel . Aisya and Adam ! Miss them so badly : ( Okay .. Bila dah sampai rumah .. My expression : WAHHH ! Nice house , kawasan felda yang sangat aman damai , harmonie ! Terpegun seketika ! mula lah berasa segan apabila berjumpa dengan ahli keluarga ekin yang lain , Tapi betul lah ..orang terengganu ni peramah peramah belaka , Dan mila diterima baik . Terharu sikit :( Huuu . 

Plan pun bermula.. mcm mcm tempat ekin bawa mila berjalan dekat kampung . Sangat best pusing pusing kampung , Makan ABC dan mihun soup dekat gerai depan sekolah ekin , jumpa kawan-kawan terengganu ekin , semua best best ! Tak sombong pun .. Rasa nak stay terengganu pulak tauu masa tu ..walaupun tak sempat nak ke kuala terengganu :( yelahh ,, kami balik pun 3 hari 2 malam je .. tak sempat nak round satu terengganu ! mahu sebulan tak balik puchong kalau macam tu . huu , Jadi plan terbesar kami ialah pergi ke Pantai Terengganu bersama sama kak Zura and family ...

Bila sampai ???? Mila terdiam jap . Lepas tu ? Berlari ... menjerit .. semua ada ! haha ,Tak ramai sangat orang masa tu ..Lepas makan makan tepi pantai , i dengan ekin pun berjalan sampai hujung pantai ! penat ! tapi tak rasa dah semua tu lepas lihat permandangan yang sangat sangat sangat indah ! dan seriously , terpesona untuk beberapa minit ! haha , habis pantai tu rosak dengan tulisan tulisan tangan mila ! serious kalau orang nampak mesti dia ingat , 'ni spesis tak pernah jumpa laut ni' . HAHA . whatever ! Janji mila lahh orang paling happy kat situ masa tu ! hilang semua stress duduk kat bandar ni ! Bandar lah sangat puchong niee == Haha .

And apa lagi ? Photoshoot !!! itu memang kegilaan mila < 3 So . nilah gambar-gambar kami semasa di sana . See laa : D

MILA < 3 












SYIKIN < 3 

KAMI < 3 





MILA AND AISYA < 3 

On the way to back HOME < 3

Ramai yang ingat mila dengan ekin kembar masa pakai baju sama ! Haha , But it was so FUN !! Hari yang terakhir..Haruslah sedih : ( ! Tak rela berpisah.. Tapi dah adat kan , setiap pertemuan ..pasti ada perpisahan .. Setiap saat adalah kenangan dan setiap pengalaman adalah sebuah memori yang sangat bernilai ( : So , kalau panjang umur .. JUMPA LAGI !! < 3  Btw , Thanks to Chekk , Kak Zura , and the whole family .. Tak lupa jugak untuk si Tuan Nur Asyikin  kita =.= Mila akan merindui semuanya ... !
Terengganu TERBAIK  !!!!!! 

2 comments:

  1. Olosss somelnye die pkaii bju kurung pinkkk... Hhihihihih.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha . Mana ada . kak liyana lagi comel :P

      Delete